menu
Kies uw taal

Rustpunt Mechelen, een portret

Rustpunt in Mechelen baadt in het licht en positieve energie dankzij Rhea haar stralende uitstraling. In de dagdagelijkse drukte vergeten we makkelijk om een rustmoment voor onszelf in te plannen, er is altijd wel iets dat nog gedaan moet worden of onze aandacht nodig heeft. Zeg stop en zet jouw drukte op pauze dankzij een relaxerende massage om eventjes alles te vergeten. Rhea specialiseerde zich in energetische massages, Oosters geïnspireerde technieken en verwarmende behandelingen met gember of edelstenen. Een uniek aanbod die je zeker niet overal terugvindt.

In 2016 startte Rhea met haar massagepraktijk nadat ze op een kantelmoment was gekomen. “Rond mijn 40ste had ik een dilemma. Alles was prima, werk, kinderen, huis, gezondheid… Maar toch zat ik in mijn zetel en stelde me de vraag: Is dit het nu? Via via kwam ik terecht bij het therapeutisch centrum De Zonnestreel voor coaching. Zij gaven ook cursussen rond energie, chakra’s en massage. Ik volgde de basiscursus en kwam in een heel toffe groep terecht. En van daaruit ontdekte ik dat ik massage heel leuk vind om te doen. Het startte met een handmassage en ging dan verder met het lichaam. Thuis oefende ik ook veel op familie en vrienden. Het was niet mijn bedoeling om er professioneel iets mee te doen, maar mijn vrienden stuurden hun vrienden en zo groeide het uit totdat ik hier de massagepraktijk ben gestart.”

Energetische massages, pure ontspanning

Rustpunt is gelegen langs de vaart in Mechelen, een groene en rustige omgeving. “Met de verhuis naar deze locatie viel alles in zijn plooi. Het is zo boeiend om met mensen bezig te zijn. Ik voel mensen ook goed aan, hoe ze zich voelen op dat moment. Dat vertrouwen is heel belangrijk, en daar komen heel toffe gesprekken uit.” Rhea werkt holistisch en energetisch en dat weerspiegelt zich in haar aanbod massages. “Ik heb ervoor gezorgd dat mijn massages voor iedereen toegankelijk zijn. Mijn jongste klant is 16 jaar en de oudste bijna 80. Het doel is om iedereen het gevoel te geven dat ze welkom zijn en hier tot rust kunnen komen. Hun rustpunt te vinden dankzij een massage.”

“De energetische en marma massage noem ik eigenlijk een soort tweeling. Bij de marma massage werk ik ook met drukpunten, maar toch op een zachte manier. Hoe dieper de ontspanning werkt, hoe stiller alles wordt in je lichaam en geest. Bij de energetische en marma massage zorg ik ervoor dat alle energie terug goed gaat stromen in het lichaam. Sommige puntjes zijn gevoeliger, maar het is niet pijnlijk. Bij de Aroma Touch werk ik met 8 verschillende soorten essentiële oliën, altijd in setjes van 2. Het eerste werkt meestal op ontspanning en dan nog eentje die zorgt voor een boost van het immuunsysteem, ontstekingsremmend of die alles terug in balans brengt. Deze massage werkt op de rug, voeten maar gaat ook over het hoofd en haren.”

Gembercompressen, edelstenen of Yogi-mannetjes

In de herfst en winter is het ideaal om te kiezen voor een massage met warme gemberkompressen of edelstenen. Of waarom niet eens de Orang Malu massage met Yogi-mannetjes of huilende Boedha’s proberen. “Bij de gember behandeling werk ik alleen op de rug en de buik, specifiek om te ontgiften en zuiveren. Ik werk met versie bio-gember en warme kompressen die ik steeds vervang. Door de warmte komen al die aroma’s en werkzame stoffen vrij. Er volgt een korte massage en dat herhaal ik op de buik. Dan geef ik massage van de onderbenen en voeten met een olie met gember-extract. Afsluiten doe ik met de drukpuntjes op het hoofd om alles los te laten. De edelsteenmassage is met jade die werkt op de spieren of rozenkwarts ter bevordering van de eigenliefde. De Yogi-mannetjes staan symbool voor bescheidenheid. Het is de bedoeling om de opgebouwde stress uit het verleden te laten afstromen. Het is heel krachtig, maar tegelijk ook zacht.”

Liefde, passie en veel gevoel

Rhea straalt als ze over haar massages en praktijk praat. Ze doet dit duidelijk met veel liefde, passie en gevoel. “Mijn echtgenoot ziet het altijd aan mijn gezicht, dan sta ik echt te glunderen als ik de deur dicht doe. Ik vind het nog altijd wonderlijk. Ik kan er niet over spreken zonder te lachen. Ik denk dat ik dit ook wel overbreng op de mensen. Ik wil iedereen een goed gevoel geven als ze hier komen. Zodat ze even lekker op mijn tafel alles kunnen loslaten. Als ze willen praten, kan dat. Soms komen er emoties los en biedt ik een luisterend oor. Of een klein zetje in de juiste richting. Het is hier echt een rustpunt.”

Verder lezen

Messenger logo
Chat